Myynnin seuranta ja myyntiputki

Myynnin seuranta ja myyntiputki

Adensyn avulla pidät helposti kirjaa potentiaalisista asiakkaista, merkitse kalenteriin soitto- ja tapaamisaikoja sekä viet asiakasta eteenpäin tarjoukseen ja tilaukseen asti.


Myyntiputki-näkymässä pystyt helposti pitämään kirjaa keiden asiakkaiden kanssa sinulle on mahdollisuus tehdä kauppaa ja missä vaiheessa myyntiprosessia asiakas on.


Myyntiputkeen kirjaaminen aloitetaan yleensä täyttämällä myyntimahdollisuus-lomake. Se sopii hyvin myyntiprosessin alkuvaiheeseen, jossa asiakkaan tarve ei ole vielä selvillä.

Tärkeimmät tiedot ovat:

  1. Yritys- ja kontakti -kentät, jolla kerrot ohjelmalle kuka asiakas on kyseessä ja kenen kanssa sieltä keskusteluja on käyty.
  2. Vaihe: tämän avulla pidät kirjaa siitä missä vaiheessa tämä asiakas on ja näet sen oikeassa sarakkeessa myyntiputkessa
  3. Summa: Tämä on aluksi arvio kaupan koosta. Jos käytät Adensyn tarjous- tai tilaustoimintoja päivittyy tämä kenttä myöhemmin näillä tiedoilla.
  4. Lisätiedot: muista kirjata tärkeimmät asiakkaan kertomat asiat tähän kenttään -  ohjelma muistaa sinua paremmin etkä joudu kysymään uudestaan asiakkaalta mitä he tarvitsevat.

 

Kanava -kentän avulla erotellaan esimerkiksi jälleenmyyjän, bookkarin tai nettisivun kautta tullut myyntimahdollisuus.

 

Näet tästä kortilta myös helposti mihin myyntikampanjaan liidi liittyy.


Rullaamalla myyntimahdollisuus-lomaketta alaspäin saat käyttöösi lisää toimintoja. 

Kirjaa tuleva tapaaminen tai sovittu soittoaika painamalla oikeasta laidasta + painiketta ja sitten uusi soitto / tapaaminen.


Voit laatia ja lähettää tarjouksen suoraan Adensystä asiakkaalle. Hyväksyt tarjoukset voit viedä suoraan tilausrekisteriin ja lähettää sieltä tilausvahvistuksen asiakkaalle.

Aloita tarjouksen tai tilauksen kirjaaminen lomakkeen alaostasta + näppäin ja sen jälkeen uusi tarjous / tilaus.


Voit laatia tarjouksen myös muulla ohjelmalla - esimerkiksi Wordilla.

Liitä tällöin tiedosto painamalla + näppäin ja sen jälkeen uusi dokumentti.