Yritykset

Yritykset

HelppoCRM auttaa yritystäsi pitämään asiakasrekisterisi yhdessä paikassa.


Yrityslistassa näet kaikki yritykset ja voit hakea yrityksiä esimerkiksi nimen tai kaupungin perusteella.

Voit muokata hakukenttiä ja tietoja, joita listassa näytetään valitsemalla "Etsi"-painikkeen vierestä nuoli näppäimen. Tätä kautta voit määrittää asetuksia sekä tallentaa myös "tallennettuja hakuja", jos esimerkiksi tarvitset usein listoja tietyillä hakukriteereillä.


Pääset yrityksen tietoihin, kun painat listassa yrityksen nimeä. Yrityslomakkeella näet vasemmalla yrityksen nimen ja y-tunnuksen sekä ohjelman antaman asiakasnumeron. Näiden alla näet yhteystiedot ja osoitteen. Vieressä näet luokitukset kuten segmentit ja oikealla lisätiedot ja muutoshistorian.

Sivun oikeasta ylälaidasta löydät myös raportointipainikkeen, myynnillisen kontaktin, sekä voit päivittää yrityksen tietoja PRH:sta. (Patentti- ja rekisterihallitus.)

Valitse oikeasta ylälaidasta "muokkaa" kun haluat muokata yrityksen tietoja.


Raportointi painikkeen takaa löydät kyseiseen yritykseen liittyviä raportteja. Raportointi painike sivun oikeassa ylälaidassa on näkyvillä lukutilassa. (Ei muokkaustilassa).

Voit valita vetolaatikosta haluatko raportin koskien myyntimahdollisuuksia, tilauksia vai laskutusta.


Oikealta ylälaidasta löydät kolmen pisteen takaa  "päivitä perustiedot PRH:sta" -painikkeen, jonka avulla voit päivittää yrityksen tietoja. 

Järjestelmä hakee PRH:sta (Patentti ja rekisterihallituksesta) uusimmat tiedot, esimerkiksi osoitetiedot ja y-tunnuksen. Voit päivittää nämä "päivitä yrityksen tiedot" -painikkeella yrityksen tietoihin.


Yrityskortin alalaidassa on välilehtiä, joista pääset muokkaamaan lisää yrityksen tietoja.

Yrityksen aikajanaa pääset tarkastelemaan "Näytä aikajana" -kohdasta.

Alalaidasta löydät pikalinkit.


Välilehdellä "laskutus" voidaan antaa yrityksen laskutusosoite, sekä muut laskuttamisessa käytetyt oletustiedot. Kun yritykselle luodaan lasku, tulee nämä tiedot laskulle automaattisesti. Näitä tietoja voidaan kuitenkin laskulla vielä muuttaa myöhemmässä vaiheessa.

 

Sähköisen laskutusosoitteen hakeminen:

Kun perustat yrityksen ensimmäisen kerran järjestelmään niin, ohjelma yrittää tunnistaa automaattisesti annetuista tiedoista sähköistä laskutusosoitetta. Myöhemmin tätä voi etsiä yrityskortin välilehdeltä "laskutus" ja painamalla "Etsi osoite". Järjestelmä etsii automaattisesti sähköiset laskutustiedot kortille.


Muut -välilehdellä voit muokata lisää yrityksen tietoja.

Voit esimerkiksi määrittää yrityksen yläorganisaation ja valita myynnillisen kontaktin. Myynnillinen kontakti näkyy aina suoraan yrityskortin etusivulla oikeassa ylälaidassa. 


Yrityksiä voidaan linkittää alaorganisaatioksi esimerkiksi niissä tapauksissa, että konsernin yksiköt tai yrityksen toimipaikat halutaan listata.

Tämä voidaan tehdä kahdella eri tavalla:

1) Lisäämällä yksikkö yrityskortilta "yksiköt" -kohdasta. Tämän löydät yrityskortin etusivulta aikajanan alapuolelta. +- painikkeesta voit lisätä uuden yksikön. (kts.alempi kuva)

2)Tai voit vaihtoehtoisesti merkitä olemassa olevan yrityksen alaorganisaatioksi seuraavalla tavalla. Siirry alaorganisaation tietoihin ja yrityskortille.  Valitse välilehti "muut",  valitse yläorganisaatio -kenttään konserni tai yritys/organisaatio, jonka alle haluat yrityksen sijoittaa. (Kts. ylempi kuva.)


Asiakkuuteen liittyviä tarkempia tietoja voit muokata asiakkuus -välilehdeltä. Voit määrittää esimerkiksi jälleenmyyjän, jonka kautta asiakas on tullut tai asettaa päättymispäivämäärän asiakkuudelle, jos se on tarpeen.


Aikajanaa pääset tarkastelemaan myös sivun alalaidasta. Voit valita itse aikajanalla näytettävät tiedot.


Yrityskortilta löydät alalaidasta pikalinkit, joiden kautta löydät helposti yritykseen liittyvät kontatit, dokumentit ja esimerkiksi laskutukset.

Voit halutessasi valita "kaikki", jolloin pääset selaamaan kaikki edellä olevat tiedot, kuten kontaktit ja dokumentit jne. selaamalla vain etusivua alaspäin. Voit myös valita jonkin tietyn osa-alueen painamalla haluamaasi pikalinkkiä, jolloin näytölle rajautuu vain esimerkiksi "palautteet". Tämä nopeuttaa tiedon etsimistä.


Yritykseen liittyvät henkilöt, joiden kanssa yrityksesi on ollut yhteydessä, näkyvät pikalinkin "Kontaktit" alta. Pikalinkit löytyvät yrityskortin alalaidasta, välilehtien ja aikajanan alapuolelta.

Voit lisätä kontaktin painamalla + näppäintä.


Voit liittää asiakkaaseen liittyviä dokumentteja yrityskortille. Dokumentit löydät yrityskortin alalaidan pikalinkeistä. Aloita dokumentin liittäminen painamalla + näppäintä.


Aktiviteeteista löydät kootusti kaikki yritykseen liittyvät aktiviteetit ja voit lisätä uuden aktiviteetin.


Täältä löydät kaikki yritykseen liittyvät myynnit ja laskutukset. Voit lisätä uusia myyntimahdollisuuksia ja tilauksia, sekä luoda laskuja.


Tapahtumat osiosta näet kaikki yrityksen kontaktit jotka ovat osallistuneet tapahtumiin ja mihin tapahtumiin.


Täältä löydät kootusti palautteet kaikista yrityksen kontaktien antamista palautteista.


Täältä löydät yritykselle kirjatut laitteet ja kenen vastuulla ne ovat.


Täältä löytyvät yrityksen alaorganisaatiot tai toimipisteet. Voit lisätä täältä myös uusia yksiköitä. Kts. ylempää ohjeesta kohta "Toimipaikat ja yksiköt".